3.09.2009

RONDA2 @ bandar Hilir

last2 weekend kami sefamili balik kg ayah....dek kerana bosan dok kg sebab takder buat apa...ibu ajak ayah pegi banda hilir on sunday tuh.....sebab lama sungguh tak pegi..rasa2 nyer dah 4 tahun tak pegi...huhuhu....so masa pegi dan dah sampai..ibu dan ayah...terguzut...sebab malacca town dah jadi mcm KEY ELL laa...mana A famosa, mana bangunan merah..mana kapal terbang replika nih???yg nampak...MCD....TGV...panic kami sefamili....mula2 tak nampak beca....huhuhu..salah tempatkah kami nih???dah tersesat kah dlm time turnel??last2 nampak beca..ha...ayah kata...baru la malacca...pastu baru jumpa jem..pun barulah melaka...hehehe...sebab b4 that ikut lebuh AMJ.."kalau tak silap" sikit tak jumpa jem....

dalam 3 jam je kami round banda hilir..sebab tak tahan panaz..hot hot very the hot...:(..tapi hot malacca ok lagi...bila lepak bawah pokok dekat dataran pahlawan tuh...udara dia sujuk..cuba kat port dickson..panaz..ibu yg dokPD 17 tahun pun tak tahan skrang...:(..tapi bb rayyan blom sampai PD lagi..sebab pikir panaz tule...ntah bila nak jengah pusara arwah atok Che...

so berikut fotoz yg sempat kami snap...

nih gambar masa dah lepas lepakz kat bawah pokok...nak masuk dataran pahlawan tuh..cari air cond maaa...


wajah bb rayyan masa lepaks bawah pokok...merah padam muka dia


hini gambar dah on the way balik....tertidoq anak ibu...cian dia....

bukti pegi malacca...:)

ramei manusia...takleh nak snap tanpa manusia pelakon tambahan yer...harap maklum...

sib baik ada kacamata..dapat tapis sinar cahaya dari mata bb rayyan

LLN???lembaga letrik negara????ibu rasa bangku nih pernah ibu duduk masa umur ibu 9 10 tahun dulu..:P

masa baru sampai...

bersama ayahanda tercinta....

ha ini kes dah kepanasan..bolen je anakanda ku...baru dia diam dalam keta...

buhsan tersangkut dlm jam depan mahkota parade...bb rayyan dah ngantok..wuuaaaaa.....


dah tertidoq...ibu sibuk nak posing dgn topi ayah belikan...macam POYO je..kihkih....macam pelancong luar je..kihkih..bukan selalu nak perasan dgn topi tuh..


wajah kepenatan after sampai kg...nak titon..esok nak balik puchong daaaaaaaaaaa......

catatan diary 07-03-2009-08-03-2009

2 comments:

Marsha~ said...

ngueheheheh.. rajinnya mama dan rayyan jalan2 kat melaka ye, betul lah.. terbalik pulah, kita dan qila ke PD pulak.. hehehehehe..kalau tak boleh jumpa kan?? lain kali nak dtg cakap tau.. :)

dalila said...

rasanyer dah 10 thn tak ke melaka. abis belajar kt uitm terus tak pegi2. mesti dah banyak yg berubah kan..nampak cam seronok jer korang jalan2 kt sana.

 
Copyright © ZuLfAqAr RaYyAn a.k.a AYERN. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh