2.22.2009

jalan2 hujung minggu.............




last weekend kami pi jln2 kat JJ taman equine....saja je...tapi DAN juga terbeli 2 pasang baju bb rayyan...heheheh...

2.18.2009

Tags--First born journal>>>di tag oleh marcia...

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

dek kerana kawen pun agak suam2 kuku lewat,kami memang tak plan..kalu rezeki cepat alhamdulillah..last2 mmg cepat....hehe...masa our 1'st aniversary, bb rayyan dah nak masuk 3 bulan...kiranya..my period masa b4 nikah,adalah yg terakhir b4 preggy..orang2 tua kata situasi nih bunting pelamin???hahaha...apa2 jerla la...dah mmg time subur kot :P


2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

kalau dpt bb gurl,aku mmg berkenan nama RANIA,aku nak anak2 aku ader pangkal huruf nama aku je.but si ayah laks,nak ader nahu nama dia....rezev nama dari ayah if bb gurl, ZULIANA DANIALA....aku tak mau nama ZULIANA,coz similar with my X-sister n law nyer nama...kalau dapat bb gurl nanti nak letak nama lain...:P...akan difikirkan..but my hubby still nak nahu nama dia ade..........kehkeh
.

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

macam tak caya..& TERUJE den laki bini...heheheh

4. HOW OLD WERE YOU?

29

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

sebenarnya malas nak cek even masa period dah lewat after kawin, still buat derk...sebab takut overXcited las2 takder apa...nih berdasarkan pengalaman my sis...sebab mak kite kata kadang2 after dah jadi "wife" orang (ayat berlapik:P) kadang2 haid tak btol...tuh yang dah masuk 2 bulan tak datang baru cek...masa tuh beli tester sendiri je..pegi klinik je Dr. kata dah 11minggu...hahaha....

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
of coz my hubby n my 1'st sister..my mak masa tuh kat kg teipeng...tak bagi tau sebab my 3'rd sistem dok kecoh dia pon preggy 4 the 3'rd time...masa tuh dia dah 3 bulan..my hubby kata jgn bagi tau dulu la...kami jenis low profile..:P....last2 my 1'st sis yg bagitau mak.

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

of coz..senang nak prepare barang,shoping n nama..........:)

8. DUE DATE?

10 September 2008

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

after dah tau preggy baru le morning siknes..masa b4 tau tak pule...tapi time kat umah je...kat opis cover..hahaha...sampai dah masuk 4 month baru org opis tau saya preggy...sebab perot leh cover....dah memang badan size berisi...hehehe

10. WHAT DID YOU CRAVE?

SATAY KAJANG!disebabkan tak dapat sampai bb rayyan dah keluar,maka anakku itu selalu air lioq meleleh...:P

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

bau yang macam kat loverly lace.....

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

Boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

tak kisah..sebab bb 1'st

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

15kg

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

nop

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

bukan masa preggy time nak ebrsalin ader la....hampir2...sebab tak cukup kudrat dan bb bahu besar..sangkut maa...tapi alhamdulillah..akhirnyer semua ok....

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hospital Putrajaya


19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

3 hour only maaa.tak sangka terbesalin cepat.sebab 1 day b4 cek at spital,tak buka satu cm pon...siap esoknyer nak posa...mmg tak makan pon....pastu masa cek memula tuh dr kata blom time..siap bebel2 lagi..dia akat kita bagi 9 hari kalau overdue...dahle aku tak reti sakit bersalin macamna...mak aku kata keluar tanda...tapi rupanyer aku bukan jenis gitu...pagi 14hb september tuh..siap leh jalan2 kat tasek puchong..dr nasehat bawak2 jln...pas balik konstraksion dan selang 10 minit...hubby paksa g spital..sampai spital aku takmau turun..heheh..sebab takut dr dgn nurse perli..smlm baru datang..leh lepaks dekat parking lot...hahaha...akhirnyer dari sampai spital kol 10.30 pagi..pukul 11.30 baru masuk spital..cek2..dah 4 cm dan nipis..aku tak sure apa yg nipis...:)..igt nak bawak aku g wad dulu..last2 trus bawak labour room...blur aku......hahahah...last2 tepat pukul 3ptg.. bb rayyan melihat dunia ciptaan allah ini....

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

my hubby

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

my hubby lee....sib baik tak pitam..hubby den nih mabuk darah...ikut dia takmau tgk..tapi aku paksa.tuh mmg syarat sapa jadi hubby aku...

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

natural

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

nop..heheh...

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.47kg

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

14 September 2008..lewat 4 hari

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Zulfaqar Rayyan b Mohamad Azizul.......kalau tak nama dia Mohamad Aliff Rayyan or Mohamad Izzul Rayyan..:P

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

5 bulan lebih dah...jap je

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?

of coz...tapi tunggu bb rayyan besaq sikit...






2.15.2009

me with my car...................


Xcually...bukan le letak lama bb rayyan dalam walker nih lagi...just kejap2...ajar dia...sebab dia bukan jenis suka duduk..asik nak lompat3...huhuhu...letih tangan ibu,ayah dan opah...mula2 letak dia dalam tuh..TERUJEr sungguh.......tak sempat nak snap....bateri kong...tapi kesimpulannyer..

1)tak tahu nak main yang mana satu benda2 kat atas walker tuh
2)stereng walker yg warna pink tuh dia masuk mulut...siap isap2 macam isap jari dia...
3)pandai tekan button yg keluarkan bunyi3an kat atas tuh..pastu buat muka teruja..
4) tunjuk muka bangga bila ibu tolak walker dia...dia bangga sebab leh bergerak sendiri tanpa didukung oleh ibu,ayah atau opah...
5)buat muka geram or ketap bibir bila ketuk2 tangan kat benda2 atas walker tuh
6)penuh air liur dia atas walker tuh...:P
7)bila simpan walker tuh..dia buat muka tak puashati...


sekian catatan pengalaman bb rayyan bersama walker...

15-02-2009

14 Febuary 2009..5 month already..............



14 Febuary 2009 harituh..genap bb rayyan 5 bulan..kejap je masa berlalu....ibu dan ayah bawak bb rayyan g enjet...alhamdulillah...."bb rayyan strong" kata opah...dia tak demam....cuba merengek je mlm sebab dia terkejut kena enjet kot :P...hasil dari perjumpaan dengan dr hisham...dr hisham kata perkembangan bb rayyan sgt bagus...cuma dr. kata muka dia nampak cengkung sikit...maybe sebab dia sakit mulut a few days b4..biasala bb...harap2 bb rayyan sehat dan membesar dengan ceria dan sehat...amin..........

2.10.2009

wallpaper iBu di Upis....

tak tahu nak upadate apa harini..tapi ibu terasa nak update blog bb rayyan..so ibu tempek la wall paper pc ibu nih...:P..macam cantek je jenis tulisan tuh untuk nama bb rayyan..macam signature je..:)

2.09.2009

Ya allah ya tuhan ku..berkatilah susu yang ku minum..............

BB rayyan ader satu habit bila minum susu...Aksi Adelah Seprti foto dia atas.:P....even minum susu pukul 2 3 4 pagi pon..dia tetap macam aksi berikut..pelikkan???but..oklah tuh...moga2 hidup b rayyan dan kita sefamili diberkatiiiiiiii..............amin.........

SEPETANG di taman tsik perdana...........





memandangkan last weekend cuti 3 hari..maka hari sabtu..dah balik kg ayah dan ahad dah berehat kat umah...ayah dan ibu pun bawk bb rayyan g Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur...Xcually...dari ibu bercinta dengan ayah dulu...ayah selalu berangan..nak bawak bakal zuriat dia dgn ibu kat sini...so..termakbullah hajatan ayah......ayah suka g sini sebab sini je salah satu jajahan hutanan dan pokokkan yang masih tinggal di kl...ayah kan suka suasana damai...kg....

mula3 turun je dari kereta bb rayyan macam kena kejutan budaya...dia asik tgk je kanak2 yg bermain2 di taman permainan situ...muka dia seperti mengkaji..dan trus mengkaji..sampai masa mula2 bagi susu..dia buat derk je..walhal dah lebih 3 jam tak minum..last2 after penat berfikir dan mengkaji.......baru dia nak susu....than last2 lagi :P.....onthe way balik..bb rayyan pun tertidoq dalam kenderaan merahnyer yang baru........:P

sekian...
catatan diary
09-02-2009

2.06.2009

TeRUJER nyerrrrrrrrrrrrrrrrr

video

ini masa hubby cuba guna camera tuh utk rakam videooo...masa dia 3 bulan

Fav Rayyan


Bb Rayyan amat gemar kalau Opah,ibu or ayah buat gitu....menggelitis2 kaki dia..macam dah jalan dah....kalau letak dia bagi duduk...dia menggelongsor nak turun..........tengokla muka dia bangga..perasan dah besar la tuh....tunggula...ibu letak dalam walker....dah beli..tapi blom letak..sebab rasa badan dia lembut lagi...tunggu dia 6 bulan kot.........:)

Me with Khamis n Maya Izati..........my cousin..........


Rayyan with OPAH & NENEK...........


gambar dengan OPAH masa umur 3 bulan lebih..gambar dengan nenek masa umur 2bulan lebih...2 2 cayang Rayyan sangat...sebab..ayah kata RAyyan COmei..............:)

2.04.2009

Aksi3 belajar kehadapan........

video

berikut adelah aksi BB rayyan dengan lagak untuk kehadapan..tidak dapat dipastikan ini adelah teknik apa..................:P

wajah2 selepas ayah pulang dari kursus....





2.03.2009

disuatu pagi selepas mandi dan dengan gaya perunding imej ..OPAH






kat atas ni adalah aksi3 rayyan dalam penampilan imej oleh OPAH..gaya rambut adelah turun termurun dari abg ajib,abg ezriq,abg naqiu,abg adam dan kini...BB rayyan...GAYA sepanjang zaman...dan gaya cucu yang baik...hehehe...enjoy....!
 
Copyright © ZuLfAqAr RaYyAn a.k.a AYERN. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh