3.29.2009

bucuk manja kenit encem ku yang demam dan cirit birit..:(

sebelum ini bb rayyan mmg jenis susah demam....even kena cucuk 3 serangkai tuh pun dia steady je...kalau demam takle truk...tapi khamis lepas...masa mlm after ambik dari rumah pengasuh...dia mengeluarkan kumbahan yg sedikit tidak biasa....

jumaat pagi cakap la dgn akak pengasuh tuh...dia mcm tak sehat..tapi dia ok lagi....

jumaat after balik keje...pengasuh dah hntr dia kat opah...sebab akak tuh kata entah brapa kali dah dia uk...ukkhh..perot naik kempis...minum susu makan pon takmau...badan panaz...huhuhu.....ibu tak bawak g klinik mlam hitu..sebab esok nyer nak jumpa dr hisham.....sib baik malam tuh demam tak sgt...tapi every 2 hour dia ukkhh..ukkhh..

pagi2 tak bagi dia mand,i trus g jumpa dr hisham..sib baik badan dia 8kg...agak2 kalau tak cirit birit maybe lebih kot...b4 that last timbang 7.8kg...dr hisham kata masih okei...:)..pas sembang2 trus g umah maklong kat tmn samudra..nak g sentul dgn maklong melawat toklang...yang tak sehat..toklang nih satu2 nyer adik beradik opah yg tgal...yang lain dah kembali kerahmatullah...toklong 1998 n toksu 2008..:( ..bb rayyan tak sempat jumpa atok2 blah ibu...tok che 2000...toknek 1999...

so until harini bb rayyan masih blom berapa sehat..to yg ibu el harini..mlm je takmau kat ayah..melekap kat ibu.....

harap2 bb rayyan cpat semboh...:)..


kapal terbang yang hilang.....

bb rayyan nyer kapal terbang space terpatah dah...CC c..the picture....
ganaz sungguh anak haku hini...huhuhu...tapi kesian punyer pasal..gigihla ibu dan ayah g kedai hat ware belikan skrew...untuk tambat balik kapal terbang space tuh....last2...dapat kat dia...terkulai balik....apa2 jerla bucuk kenit ibu..janji lekat sudah...tak hilang dimata...bila takder dia sedih dan nangis masa letak dalam walker...

:P

3.28.2009

kerusi kereta kanak2 yang baru...


hehehe..sahaja menggunakan ayat tajuk entry bahasa DBP....:)

alkisahnyer,b4 this bb rayyan dah ader car seat a.k.a baby carier mcm hat atas tuh..tapi warna oren mcm thumnail hat kecik tuh....tapi disebabkan bb rayyan dah besar panjang....so kena la cari car seat yang baru...mcm kak aqila..:P..ibu dah lama usha kat tenet..ikot hati mmg la berkenan kat jenis hat mahei2 tuh..tapi ukur baju sendirilaa..heheh..keta pon kocik..budget pon kociklaa...heheeh..setelah diusha..ibu berkenan sgt design yg bawah hini...keselesaan tak sure lagi..sebab dak jengok kat JJ lagi...tapi dimata ku cun dah..rasa harga mampu....last2 after terlihat harga dari picture pasal carseat kak aqila..lagila ibu berkobar...ropenyer dalam budget...cunlaaaaaaaaaaaaaa...heheh

maka sabtu yg lepas after jumpa dr...ibu pun gi ler kat JJ IOI..tapi sedih...design yg berkenan sik ada...yg ada pon..tak selesa..huhuhu...

dengan pantas ibu g butik anakku...ada sale....:P..ting mata ibu berkelip2 every 2 saat...heheheh...ibu dan ayah pun rasa2 car seat yg display...tgk..selesa tak...dari segi keselesaan hat nih paling besh

tapi over the budget la regenyer..huhuhu..even after diskaun...huhuhu..so kami pon akhirnyer pilih yg hini....seangkatan warna tema keta comei family kami...:)

C C C..bb rayyan pon nampak selesa...hope dia leh blajar guna...tak larat dah tgk dia asik tergolek2 pastu siap nak meniarap dlm keta...bahaya ooooooooooooooo....kena train dia jugak..kalau taknak..ibu popok..heheh...demi keselamatan bb rayyan tau...ibu dan ayah luv u so much..(",)

so ini acara test car seat kat rumah..masa kat butik anakku..tak leh ambik gmbar,,,Xcually bb rayyan tak sehat....dia demam dan cirit birit,,,nanti ader special entry pasal nih erk,...tuh muka sedikit okei...tapi after snap gmbar nih...dia demam balik...........




3.21.2009

Hasya Suri Nadra bt Mohd.Syamsuri 1'st bday bash

21hb harituh bb rayyan menghadiri bday bash kak hasya...kak hasya nih sepupu bb rayyan..anak achu sam...1'st cucu gurl opah dari belah ibu....b4 this..sepupu r'yan semua boyz....tapi hasya dah ader member...maya izati...kak hasya xcually lahir on 12 march 2008...kira sebaya dgn bb rayyan...nanti school sesama le.......so enjoy the pic...

RALAT"gambar aderlah susunan menyongsang yer..ibu malas nak edit dah..esok nak koje...


ini topi achu sam bagi..tapi bb rayyan nyer kepala kecik lagila.............so in acara test topi dirumah ketika dah pulang


hat ini ok sikit...comei tak bb rayyan pakai?nanti bday bash bb rayyan tema apa ibu?????????ELMO boleh tak???:P

pastu achu sam ade buat mini pool..siap ader backdrop lagi..achu sam lukis2 ombak dan sun...tapi lupa nak snap la..utk pengetahuan achu sam nih graphics designer a.k.a animator...++ mcm2 kerja hiburan...:) so bb rayyan pun sibuk mandi sama...tapi takder swimtrunk le..hehehe..blasah je la...pakai suar petot...



ha inilah kek kak hasya..of coz pink..gugurl nyer bday kan..:P

inilah hasya nyer...sblah tuh abg borhan..sepupu kak hasya blah ibu dia...kak hasya takder gamabr dgn bb rayyan..coz kak hasya nih jenis cembeng..
:P
ini plak gmbar dgn abg haikal,maklong dan paklong..heheh...maklong suka nyakat bb rayyan..sampai mengigau bb rayyan malam tuh..maklong kita nih dah 42 tau..VOGUE tak????:P

ini pulak acara sampingan...kita g kenduri unti azira...opis mate ibu..sekali dtg2 bb rayyan dgn ayah pakai warna tema...:)
itu ader kipas comel yg ibu beli...utk m'ilangkan panaz bb rayyan...biasala kenduri kawen....sib baik bb rayyan tak meragam....sempat tgk pengantin..balik2 dia tido sebab letih...

sekian catatan diary 21 March 2009

PlayPen....

Dek kerana rumah kami comel, semasa bb rayyan lahir...ibu belikkan playpen dgn fikiran,katmanalah nak letak bb rayyan msa dlm pantang...kalau ader tetamu datang melawat..huhuhu..takkan nak letak kat sofa?????rumah kami tak ada coffe table..sebab rasa menyempitkan rumah je..yg ader kerusi makan je... however, bb rayyan nak duduk dlm playpen 2 just 4 3 week lebeh kureng...las2 jadi tmpat letak baju ibu dan ayah je..:P..opah bising kata membazir...so memandangkan skrang bb rayyan dah tidoq lasak..dan selalu bgun awal,kami risau dia terjatoh katil...buat pengetahuan bb rayyan suka tidoq diapit yer..:P...bila bb rayyan bangun awal msa hujung minggu..dan masa tuh mata ibu dan ayah masih berat nak buka...ibu letak bb rayyan dlm playpen..usaha menggunakan kembali playpen ini baru je...so lihat foto2 bb rayyan..minta simpati sebab ibarat duduk dlm sangkar..ayah dia kesian kat dia...Cc c the picture...




tapi ibu buat dek je...:O sebab nak bagi dia biasa....kalau dah besar sikit nanti..senang kalau nak buat koje...letak dia dlm tuh..pastu buat koje umah..tak le risau dua jatoh..cuma nak caaaaaariiii aksesori bagi dia minat duduk kat playpen nih..tunggu gaji lusa la..............hihihihi.............soping time...............:P

3.16.2009

sesuatu yg last minute.....

last week tanpa dijangka lebih awal,kami sefamili balik teipeng...kerana menghadiri kenduri kahwen..tak byk pic. yg snap..sebab panaz kat sana...so enjoy the picture....




yg bwah nih pic after dah sampai rumah...bb rayyan dah seksi sebab kepanzan...



abaikan beg2 tuh yer..semua baju bb rayyan..dia trip sekejap pun byk baju kena bwk dan nak dibasuh after balik...sehari paling sikit 4 pasang baju dia...nak2 after dah pandai makan nih..:)

dari kak aqila...untuk bb rayyan


Walla….mcmana caye yg kecik omei nih bleh kena tag yer?abc pun tak kenal sgt…tapi caye cuba jwp semua soalan dari kak aqila erk…hanya ibu yg faham language caye…so caye jwp…ibu taip…bleh yer kak aqila..(“,)

1. Anda rasa anda hot?
caye mmg jenis suka HOT…atok brahim kata caye BONGIS……sebab dari caye lahir…paling caye HOT bile sapa2 tak kira ibu ke ayah ke ambik nenen
caye…kalau caye tak dapat balik…mulala tgn caye jadi kelam kabut..atau atok brahim cakap..KETUNTANG2…:dan caye jerik ONEKKKKKKKKKK! :P


2. Upload gambar kegemaran anda.
ini 1’st picture cayer tersenyum…

3. Kenapa anda suka gambar ni?


masa nih lagi lebih kureng 2 bulan umur caye…caye suka gambar nih sebab ramai kawan ibu kata bila caye cenyum muka caye muka ibu…caye bangga caye muka ibu..sebab ra
mai org puji caye senyum manis..mcam ibu cenyum la kot :P


Tapi skrang caye malas cenyum bila tgk camera…caye pelik…asal ibu asik nak snap gambar caye?????caye taula caye


ENCEM!!!!!!!!!!


4. Bila kali terakhir makan pizza?


pizza??caye masa dlm perot aderla merasa pizza..sebab ibu selalu teringin makan pizza…so far blom try lagi…sebab caye baru blajar makan nestum….takleh makan sebarang…nanti dr.hisham caye marah..dia kata usus boleh terbelit ooooooooooo.. :?


5. Lagu terakhir yang anda dengar?


lagu fav caye laa………elmo song…..tapi kadang2 caye suka dgr radio era…sebab bila opah jaga…opah selalu pasang radio tuh..coz line radio lain tak dapat…tapi caye selalu berfikir…suara ader..mana orang nyer nih???opah selalu sembang dengan ibu kata cay
e berpusing2 kepala cari mana datangnyer suara tuh

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?


caye suka menguap…..
dan juga masukkan jari dalam mulut…

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
selain rayyan…ayah suka panggil caye I’an…Adik…ibu cuker pang
gil caye bucuk dan kenit…tak pon bb...caye tak kisah panggil apapun janji semua orang cayang caye…..:P




3.15.2009

Almo song


inilah aksi bb rayyan bila nengok dan dengar lagu elmo song dari laptop ....... :P




3.11.2009

fav song...

puas ibu tontonkan pada bb rayyan lagu2 watak2 kartun yg sesuai utk bb...barney,mickey...semua dia tunjuk kureng minat..last rupanyer dia suka......hehe...fav lagu yg dia suke.....

http://www.youtube.com/watch?v=Rpas0QjKY_A

ibu letak link je.. tak reti nak upload video dari ur tube..:P

3.09.2009

RONDA2 @ bandar Hilir

last2 weekend kami sefamili balik kg ayah....dek kerana bosan dok kg sebab takder buat apa...ibu ajak ayah pegi banda hilir on sunday tuh.....sebab lama sungguh tak pegi..rasa2 nyer dah 4 tahun tak pegi...huhuhu....so masa pegi dan dah sampai..ibu dan ayah...terguzut...sebab malacca town dah jadi mcm KEY ELL laa...mana A famosa, mana bangunan merah..mana kapal terbang replika nih???yg nampak...MCD....TGV...panic kami sefamili....mula2 tak nampak beca....huhuhu..salah tempatkah kami nih???dah tersesat kah dlm time turnel??last2 nampak beca..ha...ayah kata...baru la malacca...pastu baru jumpa jem..pun barulah melaka...hehehe...sebab b4 that ikut lebuh AMJ.."kalau tak silap" sikit tak jumpa jem....

dalam 3 jam je kami round banda hilir..sebab tak tahan panaz..hot hot very the hot...:(..tapi hot malacca ok lagi...bila lepak bawah pokok dekat dataran pahlawan tuh...udara dia sujuk..cuba kat port dickson..panaz..ibu yg dokPD 17 tahun pun tak tahan skrang...:(..tapi bb rayyan blom sampai PD lagi..sebab pikir panaz tule...ntah bila nak jengah pusara arwah atok Che...

so berikut fotoz yg sempat kami snap...

nih gambar masa dah lepas lepakz kat bawah pokok...nak masuk dataran pahlawan tuh..cari air cond maaa...


wajah bb rayyan masa lepaks bawah pokok...merah padam muka dia


hini gambar dah on the way balik....tertidoq anak ibu...cian dia....

bukti pegi malacca...:)

ramei manusia...takleh nak snap tanpa manusia pelakon tambahan yer...harap maklum...

sib baik ada kacamata..dapat tapis sinar cahaya dari mata bb rayyan

LLN???lembaga letrik negara????ibu rasa bangku nih pernah ibu duduk masa umur ibu 9 10 tahun dulu..:P

masa baru sampai...

bersama ayahanda tercinta....

ha ini kes dah kepanasan..bolen je anakanda ku...baru dia diam dalam keta...

buhsan tersangkut dlm jam depan mahkota parade...bb rayyan dah ngantok..wuuaaaaa.....


dah tertidoq...ibu sibuk nak posing dgn topi ayah belikan...macam POYO je..kihkih....macam pelancong luar je..kihkih..bukan selalu nak perasan dgn topi tuh..


wajah kepenatan after sampai kg...nak titon..esok nak balik puchong daaaaaaaaaaa......

catatan diary 07-03-2009-08-03-2009
 
Copyright © ZuLfAqAr RaYyAn a.k.a AYERN. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh