7.14.2009

dahlama tak update....N Zulfaqar Rayyan 10 months already

minggu lepas ayah kena demam...so aderlah malas update sebab takder apa yg menarik..bb rayyan lebih cuma bersiar bersama tricycle ketika petang bersama ibu....kalau cuaca tak baik atau keadaan tempat letak kereta sedikit kotor...ibu just bawak ronda dekat koridor floor kami duduk...beginilah nasib budak duduk flat...:(

alhamdulillah ayah dah sehat...cuma tinggal parut2 pada muka dan badan..ayah kata muka dia dah macam harimau bintang....kesian ayah....dah seminggu lebih tak pegang bb rayyan...bb rayyan pon merajuk sebab ayah asik elak2 diri dari dia...smlm ayah dah ok..dan harini dah keje....punyer la gumbira bb rayyan main kejar2 smlm dgn ayah....(menggunakan walker yer )..berkelikik2 dia ketawa......rindu nak main dengan ayah.....masa ayah kena kuarantin dalam bilik dulu..hari2 dia laga walker kat pintu bilik tidur kami...nak masuk...nak main dgn ayah...tak dapat masuk dia menangis....cian sangat masa tuh....ayah pun hampir menitik air mata...sop..sop..anak depan mata tak dapat pegang..tapi demi bb rayyan kena redha yer...

smlm juga genap umur bb rayyan 10 bulan....kojap je...lagi 2 bulan dah nak umur setahun.....semakin hari semakin byk AKAL bb rayyan....tapi satu je yg ibu pelik...lasak kemain dalam walker...tapi malas nak panjat2....kalau halang dia suruh lalu badan kita yg belah tinggi...dia akan cari area yg rendah...adus....malas nih...lebih suka combat.....merangkak..kedepan kebelakang je..pastu combat....duduk pun tak mau duduk dia...kalau dukung nak menggelongsor kebwh...mcam dah berjalan...macamana erk???risau juga....org lain dah melasak panjat2 sana2 sini2....:(..tapi kaki tgn mmg kuat...

so layan this pic...


suka dgr lagu dari HP ibu atau ayah


fav...tarik rambut ibu...adussssssssss..haip!


gumbira bila di snap pic..

smlm ibu dalam proses ganti posa..teringin makan kek...so saja2 potong kek dgn bb rayyan....

ya ampun...susah nak pegang tgn dia....dia cukup pantang org control pegerakan dia...mengamok..

apa macam mau potong kek bday lagi 2 bulan?????

Xtra.....gadget fav bb rayyan..remote tv..ahaha...ganti remote astro yg dia nak sangat.....

2 comments:

azzamoro said...

rayyan samela ngan airyll. tak boleh tinggal puting..hehe

Marsha~ said...

eiii.. rayyan punye puting color pink.. hehehehehehehe

 
Copyright © ZuLfAqAr RaYyAn a.k.a AYERN. All rights reserved.
Blogger template created by Templates Block | Start My Salary
Designed by Santhosh